Aşa se poate ajunge de la PITEŞTI la SIBIU într-o oră şi jumătate!

Aşa se poate ajunge de la PITEŞTI la SIBIU într-o oră şi jumătate!

Consilierul judeţean PNL, Narcis Sofianu, are o idee care poate uşura foarte mult transportul pe ruta Piteşti-Sibiu.

Se discută de ani de zile despre o posibilă viitoare autostradă care ar uni cele două oraşe şi ar veni în întâmpinarea marilor agenţi privaţi (cum este Dacia), dar  - spune Sofianu - "până când vom ajunge în acea etapă, există şi o altă variantă."

"Voi depune luni dimineaţa la secretarul general al judeţului Argeş un proiect de hotărâre privind construcţia unei căi ferate între localităţile CURTEA DE ARGEŞ şi CÂINENI. Iar preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău să fie mandatat de către colegii consilieri pentru a face lobby la Ministerul Transporturilor privind construcţia acestei porţiuni de cale ferată în paralel cu traseul pe care va merge Autostrada Piteşti-Sibiu."

Care ar fi avantajele construirii acestei porţiuni de cale ferată?

Ne spune tot Narcis Sofianu: "Există cale ferată de la Piteşti la Curtea de Argeş. Există cale ferată şi de la Câineni la Sibiu. Dacă se va construi o porţiune între Curtea de Argeş şi Câineni - nu sunt mai mult de 50 de kilometri - se poate ajunge de la Piteşti la Sibiu în puţin mai mult de o oră. Hai să zic o oră şi jumătate."

În felul acesta s-ar rezolva transportul către vestul ţării, iar marilor agenţi comerciali le va fi mult mai simplu să trimită marfă. "Este vorba de industrie grea, producătoare ade automobile, de care depind multe familii, nu de agenţi care fac pixuri şi brichete" - mai spune Sofianu.