MATRAPAZLÂCURI pe bani publici făcute la Consiliul Judeţean Argeş! O SPONSORIZARE CU CÂNTEC!

MATRAPAZLÂCURI pe bani publici făcute la Consiliul Judeţean Argeş! O SPONSORIZARE CU CÂNTEC!

Consilierul judeţean PNL, Narcis Sofianu, continuă să scoată la lumină putregaiul de la Consiliul Judeţean Argeş.

În speţă, este vorba de un nou episod privind nerespectarea contractului dintre CJ Argeş şi Clubul Sportiv de Handbal.

Pe lângă prejudiciul din bani publici adus de acest Club (pe care noi l-am detaliat în alte articole scrise pe această temă), iată că nici contribuţia cu 10% din valoarea de finanţare a programului, pe care Clubul de Handbal şi-o asumase contractual cu CJ Argeş, nu a fost respectată!

Cei de la Clubul de Handbal susţin că această contribuţie de 10% a fost reprezentată de o sponsorizare pe care le-ar fi acordat-o o societate comercială - SC VULTURUL COMPANY SRL (n.r. aparţinând unui fost primar PSD, cercetat de ANI) - care nu avea un profit suficient de mare să acorde astfel de sponsorizări - potrivit evidenţelor ANAF!

Printr-o adresă înaintată la data de 30.09.2015 către preşedintele CJ Argeş, Narcis Sofianu cere CJ Argeş  - şi preşedintelui Florin Tecău - recuperarea unui prejudiciu în valoare de nici mai mult, nici mai puţin - 900.000 de lei!

Dar, să o luăm cu începutul şi să vedem declaraţia întreagă, defalcată în subtitluri, a consilierului judeţean liberal, Narcis Sofianu!

RAPOARTELE DE AUDIT REFLECTĂ CĂ LEGEA NU FOST RESPECTATĂ

"Consilierii PSD - preşedintele Florin Tecău, Dan Manu, liderii de grup - au considerat că trebuie continuată finanţarea acestui club de handbal, deşi, în CJ, existau atât sesizări ale mele, cât mai cu seamă rapoarte de audit extern ale Camerei de Conturi Argeş şi de audit intern ale Serviciului Public de Audit Intern al CJ Argeş.
Ambele rapoarte reflectă faptul că nu s-a respectat legea, că a fost deturnat banul public, că a fost folosit după bunul plac, că cei care trebuiau să verifice cheltuirea banului public în CJ Argeş nu şi-au făcut treaba şi, analizând comparativ raportul de audit, incomplet, în parte greşit, al Serviciului Public de Audit Intern, a reieşit faptul că, dincolo de aprecierile mele iniţiale, distinşii auditori ai Camerei de Conturi Argeş au realizat un raport incomplet sau foarte prost.
Asta, în sensul că, dincolo de deturnările de bani publici, din bugetul acordat Clubului de Hanbal pe anul 2014, domnii auditori nu au remarcat faptul că asociaţia beneficiară, asociaţia privată Clubul de Hanbal Argeş nu a respectat obligaţia contractuală de a contribui cu 10% din valoarea proiectului."

O FIRMĂ A UNUI FOST PRIMAR PSD, CERCETAT DE ANI, A FĂCUT O SPONSORIZARE DUBIOASĂ

"Cei de la Audit Intern al CJ au solicitat dovezi care trebuiau verificate de subordonaţii d-lui Tecău încă din anul 2014.
Iar cei de la Club pur şi simplu au adus o listă, în format PDF, din partea unei societăţi comerciale care pretinde că această contribuţie de 10% - în valoare de aproximativ 20.900 de euro - ar consta în nişte servicii acordate în mod gratuit (bineînţeles, sub forma sponsorizării) de o societate comercială, notorie, a unui primar PSD care are şi probleme cu ANI.
Cei de la Serviciul Public de Audit Intern al CJ Argeş îi semnalau preşedintelui Tecău că nu există un contract de sponsorizare şi, mai mult, Clubul de Handbal nu a înregistrat, în evidenţele sale contabile, acest beneficiu gratuit pe care l-ar fi primit din partea unei societăţi comerciale."

SC VULTURUL COMPANY SRL NU AVEA UN PROFIT ATÂT DE MARE, ÎNCÂT SĂ ACORDE O ASTFEL DE SPONSORIZARE!

"Partea gravă cu aceşti doi fii risipitori ai Argeşului - numiţi Florin Tecău şi Dan Manu - este că, pe lângă faptul că le place să facă şmecherii cu bani publici, sunt foarte slab pregătiţi în ceea ce înseamnă administraţie publică şi economie.
Şi vă pot spune că eu, din simpla lecturare, pe site-ul ANAF, am văzut profitul pe care această societate SC VULTURUL COMPANY SRL a primarului PSD de la Vultureşti îl are pe anul 2014.
Este important, pentru că atunci când vorbeşti de sponsorizare, aceasta nu se poate face decât potrivit legii. Iar legea sponsorizării arată următorul aspect: cuantumul maxim al sponsorizărilor pe care o societate comercială îl poate acorda într-un an financiar este de maxim 3 la mie din cifra de afaceri sau maxim 20% din impozitul pe profitul net. 20% înseamnă o cincime.
Dacă dumnealor consideră că acea societate comercială a putut să dea 20.000 de euro, sponsorizare, către Clubul de Handbal, ca şi contribuţie într-un proiect pe bani publici... Aici e marea problemă!  Că nu s-au respectat condiţiile legale, pe care Tecău şi Manu consideră că le avem în mod opţional. Dumnealor respectă legea gravitaţiei, restul aplică ce le convine!
Păi, ca să dai 20% din impozitul pe profit înseamnă că trebuie să ai un impozit pe profit de 5 ori mai mare. La peste 20.000 de euro trebuia să ai peste 100.000 de euro. Şi ca să ai un impozit pe profit de 100.000 de euro, trebuia să ai un profit de minim 600.000 de euro. Or, potrivit evidenţelor de la ANAF, SC Vulturul Company SRL are un profit de doar... 62.000 de euro.
Iată cum, într-un fals grosolan, dumnealor au încercat să explice îndeplinirea obligaţiei esenţiale din contractul de finanţare din partea CJ Argeş, pentru anul 2014."

PRIN INTERMEDIUL CLUBULUI DE HANBAL PSD ATRAGE BANI PUBLICI

"Clubul de Handbal şi-a însuşit, în mod nelegal, o sumă de 900.000 de lei" - mai spune Narcis Sofianu.

"Acest Club este folosit, de fapt, de PSD, ca paravan, pentru a atrage bani publici... Acei bani se întorc ca parandărăt. Se întorc la structuri din PSD care-i folosesc după bunul plac. Acest Club, de-a lungul timpului, pe vechea denumire, a primit şi 15 dacă nu chiar 20 de miliarde de lei vechi... Pe vremea când se numea Clubul Sportiv de Handbal şi Volei Piteşti!"

DATORII MARI CĂTRE CJ ARGEŞ ŞI SALA SPORTURILOR!

"Au ajuns cu datorii foarte mari, inclusiv către CJ şi către Sala Sporturilor din Piteşti. Şi, atunci, în 2012, ce şi-au zis? Haide să schimbăm denumirea! Şi au schimbat denumirea.

Chiar şi în prezent au datorii - pe vechea denumire - la Sala Sporturilor, de aproape 400 de milioane. Şi, pe noua denumire, au datorii de peste 400 de milioane.  Asta, în condiţiile în care CJ Argeş, de cel puţin 7 ani încoace, le-a dat zeci de miliarde, pentru a acoperi cheltuielile cu activităţile sportive.

Dar aceste cheltuieli s-au dus în premierea unor oameni incompetenţi. Şi s-au dus acolo unde dl. Tecău, în ciuda insistenţelor mele, refuză să pună oameni de sport să se ocupe de sport, refuză să pună oameni de cultură, să se ocupe de cultură şi pune o absolventă de chimie să verifice aceste acte! Şi absolventa de chimie nu vede că se încalcă legea sub toate aspectele.

Dacă nu interveneam, dumnealor vroiau să dea acestui club 7 miliarde şi-n această primăvară!" - încheie consilierul judeţean PNL, Narcis Sofianu.