Scandalul creșelor, inflamat de Direcția de Asistență Socială Pitești. Vezi situația reală!

Scandalul creșelor, inflamat de Direcția de Asistență Socială Pitești. Vezi situația reală!

Încă de anul trecut consilierul local liberal Narcis Sofianu atrăgea atenția asupra locurilor insuficiente din creșele orașului. Între timp, pe această temă, spiritele s-au inflamat între Sofianu și primarul Piteștiului, Cornel Ionică.

"Eu nu am visat noaptea că nu sunt locuri în creșele din Pitești. Am fost contactat de mămici, au făcut grup pe Facebook, au solicitări", a declarat Narcis Sofianu.

Pentru că în creşele din Piteşti sunt locuri insuficiente, părinţii au ajuns să dea „examen”, pe modelul admiterii la facultate, astfel încât copiii lor să obţină locurile atât de mult râvnite. Este ceea ce susţine liberalul Narcis Sofianu, cel care spune că are informaţii că peste 100 de copii au rămas în acest an în afara creşelor din Piteşti.

Posted by Florin Stoica on Friday, September 28, 2018
28 septembrie 2018

De altfel, consilierul local PNL a prezentat o situație făcută de Direcția de Asistență Socială Pitești în toamna anului trecut. Conform documentului, pentru anul școlar 2018-2019 au fost depuse 433 de solicitări, dintre care doar 317 au fost declarate admise. Locuri disponibile erau însă doar 296 -"iar diferența de la 296 la 317, adică 21 de dosare, sunt cele care au avut egalitate de punctaj și au fost admise pe ultimul loc vacant, întrucât nu există criterii de departajare. Astfel, un total de 116 solicitări nu au putut fi onorate din cauza lipsei de locuri"- se spune în document. Cei de la DAS Pitești au prezentat și pe cartiere cererile care nu au putut fi acoperite, cele mai multe fiind din Găvana, Craiovei și Trivale.

Primarul Cornel Ionică susține însă că acum "problema este rezolvată 98%", acuzându-l pe Sofianu că a dezinformat. Totuși, primarul a venit azi cu o nouă informare, în care se socotesc și cele 20 de locuri nou înființate la Creșa Smeura "urmare a solicitărilor peste capacitatea existentă". DAS Pitești informează și că 110 locuri au fost vacantate, pentru că nu toți copiii înscriși s-au prezentat la creșe.

"Avem 11 creșe cu 540 de locuri. Suntem pregătiți să mai primim 40 de copii, în funcție de cereri. Mai sunt 20 de solicitări în așteptare din perioada august-septembrie și chiar din decembrie. Vom reloca și acești copii. Problema este rezolvată 98%, copiilor le oferim condiții deosebite", a declarat primarul Cornel Ionică.

Între situația prezentată de Sofianu și cea cu care a venit azi primarul Piteștiului sunt însă câteva luni de zile. Direcția de Asistență Socială ar trebui să se hotărască când a mințit și când a spus adevărul: în toamnă, sau acum? Adevărul îl știu însă și l-au simțit pe pielea lor părinții care nu au reușit să-și înscrie copiii la creșă.